Du behöver

  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk akaciahonung kan ersättas med vit sirap
  • 240 g vit choklad
  • 20 g smör
  • 0.5 dl tequila Rose
  • 0.5 st lime pressad saft

Dekoration:

strösocker
röd karamellfärg eller rosa karamellfärg
limeskal till det rosa sockret
choklad ca 75 g vit

Gör så här

1
Blanda grädde, socker och honung i en liten kastrull. Väg upp chokladen i en bunke. Koka upp gräddblandningen i en kastrull och häll över chokladen. Blanda slätt med stavmixer, vanlig visp eller slickepott.

2
Tillsätt smör, Tequila Rose och limesaft. Blanda noga, det ska bli slätt och “blankt”. Häll upp i t ex en liten rak form med lite bakplåtspapper eller plastfilm i botten och ställ kallt till nästa dag.

3
Vänd upp tryffeln på en skärbräda, dra bort plastfilmen eller pappret och skär upp i små fyrkanter. Rulla sedan till kulor och ställ kallt medan du gör sockret och smälter chokladen.

4
Färga vanligt socker med lite rosa eller röd karamellfärg. Blanda i limeskalet om du vill ha en lite syrlig smak på sockret. Gnugga sockret mellan händerna för att få det jämnt och fint.

5
För att göra färdigt tryfflarna är det lättast om man är två personer. Smält den vita chokladen i mikron. Ta fram tryfflarna och rulla en och en i lite vit choklad, lägg över i bunken med sockret som nästa person försiktigt rullar tryfflarna i. Lägg upp på ett fat.