Du behöver
- 250 g jordgubbar
- 0.9 dl florsocker ca 54 g
- 2 dl vispgrädde
- 200 g mascarponeost
- 1 msk konjak kan ersättas med apelsinjuice, om man inte vill ha alkohol
- 125 g savoiardikex
- apelsinjuice att doppa kexen i
Till servering:
kakao jordgubbar
chokladdekorationer eventuellt
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Dela jordgubbarna i fjärdedelar. Blanda i en liten skål med hälften av florsockret. Vispa grädden löst.
2
Blanda mascarpone-osten med resten av florsockret och konjak eller apelsinjuice. Blanda i lite av den vispade grädden tills det blir slätt. Blanda sedan i resten av grädden. Tar man all grädde på en gång är det risk att det blir klumpar. Smaka. Har man använt konjak, kan man ta i mer om man vill. Vänd i jordgubbarna.
3
Varva blandningen med kexen, som man först doppat i juice, i fina glas. Ställ kallt några timmar.
4
Vid serveringen, pudra över lite kakao och dekorera med t ex färska jordgubbar och någon chokladdekor.