Du behöver

  • 10 cm purjolök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 100 g shiitakesvamp
  • 100 g böngroddar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk ingefära riven
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 2 tsk råsocker
  • svartpeppar
  • 200 g fläskfärs
  • 30 st vårrulledeg 15×15 cm
  • 1 st äggvita
  • 7 dl olja till fritering

Till servering:

sweet chilisås

Gör så här

1
Strimla purjolöken fint. Skala och finhacka vitlöken och hacka svampen. Skölj böngroddarna. Fräs allt i hälften av oljan.

2
Ta upp grönsakerna och fräs färsen smulig. Rör i grönsakerna igen och smaksätt med ingefära, soja och socker. Krydda med peppar och fräs någon minut. Låt svalna.

3
Lägg ut ett vårrulleark och förvara resten under lätt fuktad handduk. Pensla kanterna med äggvita och lägg en klick fyllning på mitten. Vik över nedre hörnet och vik över sidohörnen och rulla ihop.

4
Värm oljan till 180°, kontrollera med en termometer. Fritera 4–5 rullar i taget, tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper. Serveras varma och doppas i sweet chilisås.