Du behöver

Pajskal:

3 dl glutenfri mjölmix
100 g smör eller margarin kylskåpskallt
1 st ägg

Fyllning:

1 dl pressad apelsinsaft
5 st äggulor
1 dl strösocker
1.5 dl crème fraîche

Garnering:

1 st mandarinklyftor konserverade

Till servering:

1 dl crème fraîche
1 dl vispgrädde

Ugn: 225°

Det här behövs till 4–6 port:

Gör så här

1
Skär fettet i bitar och finfördela till en grynig massa i mjölmixen. Tillsätt ägget och blanda till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är 23 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och låt pajskalet stå i ca 30 minuter. Grädda i 15 minuter.

2
Blanda apelsinsaften med äggulorna och sockret i en kastrull. Låt tjockna under vispning. Blandningen får inte koka – då skär den sig!

3
Låt krämen svalna något innan du blandar i crème fraiche. Bred ut krämen i det förgräddade pajskalet och grädda i ytterligare 8 minuter.

4
Garnera med avrunna mandarinklyftor. Servera pajen som den är eller med en blandning av vispad grädde och crème fraiche.