Du behöver
- 100 g margarin (rumstempererat)
- 1 3/4 dl strösocker
- 2 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
Pensling:
vatten samt
2 msk strösocker
0.5 tsk kanel malen
Ugn: 175°
Gör så här
1
Rör fettet och sockret till en luftig massa. Tillsätt äggen. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner i ägg- och sockerblandningen.
2
Forma degen på mjölat bakbord, dela i fyra bitar och rulla ut till längder. Lägg längderna tvärs över en bakplåtspapperstäckt plåt.
3
Blanda socker och kanel. Pensla längderna med vatten och strö på socker- och kanelblandningen.
4
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Skär längderna i sneda bitar och sätt in plåten igen i den avstängda ugnen. Låt stå i minst 3 timmar eller över natten.