Du behöver

  • 100 g margarin (rumstempererat)
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver

Pensling:

vatten samt
2 msk strösocker
0.5 tsk kanel malen

Ugn: 175°

Gör så här

1
Rör fettet och sockret till en luftig massa. Tillsätt äggen. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner i ägg- och sockerblandningen.

2
Forma degen på mjölat bakbord, dela i fyra bitar och rulla ut till längder. Lägg längderna tvärs över en bakplåtspapperstäckt plåt.

3
Blanda socker och kanel. Pensla längderna med vatten och strö på socker- och kanelblandningen.

4
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Skär längderna i sneda bitar och sätt in plåten igen i den avstängda ugnen. Låt stå i minst 3 timmar eller över natten.