Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 75 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 st apelsiner finrivet skal
  • 0.5 dl apelsin pressad

Topping:

1 st gelatinblad
75 g philadelphiaost
125 g kesella 10%
0.5 dl råsocker flor
0.5 st apelsin skal och saft

Dekoration:

0.5 st apelsin i skivor

Ugn: 175°

Det här behövs till 8–10 bitar:

Gör så här

1
Smörj och bröa en 1 1/2 liters form. Tvätta apelsinerna ordentligt i varmt vatten.

2
Vispa ägg, strösocker och muscovadosocker pösigt. Smält smöret och låt det svalna.

3
Blanda mjöl, bakpulver och apelsinskal. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med smöret och apelsinsaften.

4
Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen, 25–30 minuter. Låt kakan kallna på bakgaller.

5
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten, 5 minuter. Blanda philadelphiaost, kesella, florsocker, saft och skal av apelsin.

6
Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme i en kastrull eller i en kopp i mikron 10 sekunder på full effekt.

7
Blanda gelatinet med 1 dl av toppingen och rör sedan ner i resten av toppingen. Bred över kakan och låt stå i kylen 1 timme för att stelna. Dekorera med halva apelsinskivor och citronmeliss.