Du behöver
- 2 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl ljust muscovadosocker
- 75 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 st apelsiner finrivet skal
- 0.5 dl apelsin pressad
Topping:
1 st gelatinblad
75 g philadelphiaost
125 g kesella 10%
0.5 dl råsocker flor
0.5 st apelsin skal och saft
Dekoration:
0.5 st apelsin i skivor
Ugn: 175°
Det här behövs till 8–10 bitar:
Gör så här
1
Smörj och bröa en 1 1/2 liters form. Tvätta apelsinerna ordentligt i varmt vatten.
2
Vispa ägg, strösocker och muscovadosocker pösigt. Smält smöret och låt det svalna.
3
Blanda mjöl, bakpulver och apelsinskal. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med smöret och apelsinsaften.
4
Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen, 25–30 minuter. Låt kakan kallna på bakgaller.
5
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten, 5 minuter. Blanda philadelphiaost, kesella, florsocker, saft och skal av apelsin.
6
Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme i en kastrull eller i en kopp i mikron 10 sekunder på full effekt.
7
Blanda gelatinet med 1 dl av toppingen och rör sedan ner i resten av toppingen. Bred över kakan och låt stå i kylen 1 timme för att stelna. Dekorera med halva apelsinskivor och citronmeliss.