Du behöver
- 5 dl vetemjöl
- 2 dl grahamsmjöl
- 1.5 dl grovt rågmjöl
- 3 dl rågsikt
- 2 dl rågkross
- 2 dl havrekli
- 1 dl kruskakli
- 1 dl linfrön
- 5 tsk bikarbonat
- 2 tsk salt
- 1 dl russin
- 75 g valnötskärnor krossade
- 1 dl ljus sirap
- 1 l lättyoghurt mild naturell
- ströbröd
Ugn: 175°
Det här behövs till 2 bröd:
Gör så här
1
Blanda samman de torra ingredienserna, russin och valnötter i en stor bunke.
2
Blanda sirap och yoghurt, och rör ner i mjölblandningen. Rör om ordentligt. Fördela smeten i två smorda och bröade 1 1/2 l bakformar.
3
Grädda bröden i nedre delen av ugnen, ca 1 timme och 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.