Du behöver
- 2 st ägg
- 3 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 0.5 tsk chilipeppar
- 1 msk kaffe frystorkat
- 1.5 dl mjölk het
- 150 g smör smält
Glasyr:
3.5 dl florsocker
0.5 dl smör smält
2 msk kaffe kallt
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Dekoration:
kokosflingor
Ugn: 200°
Det här behövs till en kaka, ca 23×33 cm:
Gör så här
1
Klä en långpanna, 23×33 cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt.
2
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och chilipeppar i en skål och sikta ner i äggsmeten.
3
Lös frystorkat kaffe med het mjölk och smält smör. Rör ner blandningen i smeten. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. För över bakplåtspappret till ett bakgaller och låt kakan svalna.
4
Blanda florsocker, smör, kaffe, kakao och vaniljsocker i en skål och bred över den avsvalnade kakan. Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna innan den delas i önskat antal snittar.
Skär kakan i jämna rutor som sedan delas på diagonalen, så får du fina trekantiga snittar.