Du behöver

  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 0.5 tsk chilipeppar
  • 1 msk kaffe frystorkat
  • 1.5 dl mjölk het
  • 150 g smör smält

Glasyr:

3.5 dl florsocker
0.5 dl smör smält
2 msk kaffe kallt
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Dekoration:

kokosflingor

Ugn: 200°

Det här behövs till en kaka, ca 23×33 cm:

Gör så här

1
Klä en långpanna, 23×33 cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt.

2
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och chilipeppar i en skål och sikta ner i äggsmeten.

3
Lös frystorkat kaffe med het mjölk och smält smör. Rör ner blandningen i smeten. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. För över bakplåtspappret till ett bakgaller och låt kakan svalna.

4
Blanda florsocker, smör, kaffe, kakao och vaniljsocker i en skål och bred över den avsvalnade kakan. Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna innan den delas i önskat antal snittar.


Kommentar:
Skär kakan i jämna rutor som sedan delas på diagonalen, så får du fina trekantiga snittar.