Du behöver

  • 225 g margarin laktosfritt
  • 4.5 dl havredryck eller annan mjölkersättning
  • 50 g jäst (1 pkt jäst)
  • 0.75 dl strösocker eller vit sirap
  • 1 krm salt
  • 11.5 dl vetemjöl

Fyllning:

2 dl apelsinmarmelad (vi valde engelsk typ som har lite mer karaktär)

Till pensling:

ägg

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smält fettet och blanda med havredrycken. Rör om och låt svalna till 37°. Smula jästen och rör ut med degspadet.

2
Tillsätt socker, salt och ca 9 dl vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa i övertäckt bunke i 30 minuter.

3
Tillsätt mer mjöl och arbeta till en lagom fast deg. Skrapa ned på mjölat bord och dela i fyra delar.

4
Knåda degen och kavla ut varje degbit till en rektangulär platta, 20×30 cm.

5
Bred på 1/2 dl marmelad på varje platta och vik i tre delar på längden. Skär ut åtta snibbar och lägg på en plåt. Fortsätt utbakningen.

6
Jäs bullarna på övertäckt plåt ca 30 minuter och pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen till lagom färg, 10–12 minuter.