Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • 3 dl dinkelvetemjöl siktat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl blåbär
  • solroskärnor

Ugn: 200°

Gör så här

1
Rör smör och socker vitt och pösigt med elvispen. Tillsätt ett ägg i taget. Rör ner mjölken.

2
Blanda dinkelvetemjölet med vaniljsocker och bakpulver, och rör ner mjölblandningen i smeten.

3
Fyll smeten till 2/3 i stora muffinsformar av papper. Lägg en sked med blåbär ovanpå varje och tryck ner i smeten. Strö över solroskärnor.

4
Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. Låt muffinsen svalna på galler. Sikta över florsocker vid serveringen.