Du behöver
- 200 g pumpafruktkött
- 2 msk smör eller margarin
- 1.2 kg fläskfilé
- salt peppar
- 1 st röd chilipeppar
- 1 st vitlöksklyfta
- 3 msk pinjenötter
- 2 dl riven ost
- salt
- 0.5 tsk pepparmix
Ugn: 225°
Det här behövs till 10 port:
Gör så här
1
Tärna pumpaköttet fint och fräs det nästan mjukt i smör.
2
Putsa köttet, krydda runt om med salt och peppar, och bryn i smör.
3
Låt köttet vila i 10 minuter och skiva det sedan. Lägg skivorna lite omlott på ett ugnsfast fat.
4
Dela, kärna ur och hacka chilin och hacka vitlöksklyftan. Blanda med pumpaköttet, pinjenötter och riven ost.
5
Strö över köttet och gratinera i ca 10 minuter precis före servering.