Du behöver
- 25 g jäst
- 2.5 dl mjölk
- 0.5 dl olivolja
- 1 msk honung
- 2 dl parmesanost riven
- 1 tsk salt
- 1 dl havrekli
- 5,5 dl vetemjöl
Pensling:
ägg sesamfrön, pumpakärnor
Ugn: 200°
Det här behövs till 1 bröd:
Gör så här
1
Smula jästen i en skål och lös den i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, olja, honung, ost, salt, havrekli och det mesta av mjölet.
2
Arbeta degen väl och låt den jäsa övertäckt i 1 timme. Ta upp på mjölat bakbord och rulla ut till en längd.
3
Dela i 15 bitar och rulla bullar. Lägg i en smord, rund form, 24 cm i diameter med löstagbar kant.
4
Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön och pumpakärnor.
5
Grädda i 25 minuter. Ta ur formen och låt svalna på galler.