Du behöver

  • 100 g smör kylskåpskallt
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl grahamsmjöl
  • 2 msk vatten

Garnera med:

3 st gelatinblad
125 g björnbär halvtinade
12 st physalis (kapkrusbär)
2 dl äppeljuice (typ lättdryck)
1 dl vispgrädde

Ugn: 200°

Gör så här

1
Finfördela fettet i mjölblandningen och tillsätt vattnet. Forma till en deg och låt vila i kylen, ca 30 minuter.

2
Dela degen i fyra bitar som du kavlar ut till runda plattor, 12,5 cm i diameter. Nagga bottnarna med en gaffel och grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter. Låt svalna på galler.

3
Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten. Dela upp björnbären, halvera kapkrusbären och garnera bottnarna med bären.

4
Lös upp gelatinet och blanda med äppeljuicen. Låt blandningen tjockna innan du skedar den över garneringen. Låt tarteletterna stå i kylen en stund innan du spritsar på den vispade grädden.