Du behöver

  • 0.5 dl pumpakärnor till formen
  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 0.5 dl linfrö Risenta krossat
  • 1 dl havregryn
  • 1.5 tsk salt
  • 1 msk brödkrydda
  • 2 tsk bikarbonat strukna
  • 10 st fikon i mindre bitar
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl cashewnötter Risenta
  • 5 dl filmjölk
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk flytande honung

Ugn: 175°

Det här behövs till 1 limpa:

Gör så här

1
Smörj och bröa en rak 1 1/2-liters limpform med olja och pumpafrön.

2
Mät upp de båda mjölsorterna, linfrön och havregryn i en bunke och blanda i salt, brödkryddor och bikarbonat.

3
Rör ner fikon, valnötter och cashewnötter. Tillsätt fil, olja och honung och rör ihop till en kladdig deg.

4
Häll degen i den smorda formen och grädda i cirka 75 minuter, eller till en innertemperatur på 96°.

5
Låt brödet svalna lite. Slå det sedan ur formen och låt det kallna under bakduk.