Du behöver
- 0.5 dl pumpakärnor till formen
- 4 dl grovt rågmjöl
- 3 dl dinkelmjöl
- 0.5 dl linfrö Risenta krossat
- 1 dl havregryn
- 1.5 tsk salt
- 1 msk brödkrydda
- 2 tsk bikarbonat strukna
- 10 st fikon i mindre bitar
- 1 dl valnötter
- 1 dl cashewnötter Risenta
- 5 dl filmjölk
- 2 msk rapsolja
- 2 msk flytande honung
Ugn: 175°
Det här behövs till 1 limpa:
Gör så här
1
Smörj och bröa en rak 1 1/2-liters limpform med olja och pumpafrön.
2
Mät upp de båda mjölsorterna, linfrön och havregryn i en bunke och blanda i salt, brödkryddor och bikarbonat.
3
Rör ner fikon, valnötter och cashewnötter. Tillsätt fil, olja och honung och rör ihop till en kladdig deg.
4
Häll degen i den smorda formen och grädda i cirka 75 minuter, eller till en innertemperatur på 96°.
5
Låt brödet svalna lite. Slå det sedan ur formen och låt det kallna under bakduk.