Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk 37
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 dl farinsocker
  • 1 tsk pomeransskal malda
  • 1 msk brödkrydda malda
  • 1.5 dl tropical mix
  • 50 g smör mjukt
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 7.5 dl vetemjöl special med fullkorn

Ugn: 225º

Gör så här

1
Smula jästen i degbunken och rör ut den med den ljumma mjölken.

2
Tillsätt salt, farinsocker, pomeransskal, brödkryddor, Tropical mix, smör i klickar, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl.

3
Arbeta degen tills den är smidig och släpper bunkens kant. Låt degen jäsa under bakduk, ca 30 minuter.

4
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två delar som rullas ut till längder. Dela längderna i tio delar vardera och rulla varje del till en rund bulle.

5
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa 30 minuter.

6
Grädda bullarna i mitten av ugnen, 10–12 minuter. Låt dem svalna på bakgaller under bakduk.


Kommentar:
Bröden går bra att frysa. Tina dem i påsen.