Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk 37
- 1.5 tsk salt
- 0.5 dl farinsocker
- 1 tsk pomeransskal malda
- 1 msk brödkrydda malda
- 1.5 dl tropical mix
- 50 g smör mjukt
- 5 dl grahamsmjöl
- 7.5 dl vetemjöl special med fullkorn
Ugn: 225º
Gör så här
1
Smula jästen i degbunken och rör ut den med den ljumma mjölken.
2
Tillsätt salt, farinsocker, pomeransskal, brödkryddor, Tropical mix, smör i klickar, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl.
3
Arbeta degen tills den är smidig och släpper bunkens kant. Låt degen jäsa under bakduk, ca 30 minuter.
4
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två delar som rullas ut till längder. Dela längderna i tio delar vardera och rulla varje del till en rund bulle.
5
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa 30 minuter.
6
Grädda bullarna i mitten av ugnen, 10–12 minuter. Låt dem svalna på bakgaller under bakduk.
Bröden går bra att frysa. Tina dem i påsen.