Du behöver
- 1 kg potatis
- 100 g rotselleri
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 4 dl matlagningsgrädde
- 1 msk kycklingfond
- 150 g kantareller eller trattkantareller
- 1 msk smör eller margarin
- salt och peppar
- färsk timjan
- 1.5 dl ost riven smakrik
Ugn: 200°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala potatis, rotselleri och lök, och skiva tunt. Skala och hacka vitlöken.
2
Koka upp grädde och fond, och lägg i potatis, selleri, lök och vitlök. Sjud i 10 minuter.
3
Stek svampen i smör och krydda med salt och peppar. Blanda svamp, timjan och 1 dl av osten med potatisen och häll i en form.
4
Strö över resten av osten och baka i ca 30 minuter tills rotsakerna är mjuka.