Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 100 g rotselleri
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 150 g kantareller eller trattkantareller
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • färsk timjan
  • 1.5 dl ost riven smakrik

Ugn: 200°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala potatis, rotselleri och lök, och skiva tunt. Skala och hacka vitlöken.

2
Koka upp grädde och fond, och lägg i potatis, selleri, lök och vitlök. Sjud i 10 minuter.

3
Stek svampen i smör och krydda med salt och peppar. Blanda svamp, timjan och 1 dl av osten med potatisen och häll i en form.

4
Strö över resten av osten och baka i ca 30 minuter tills rotsakerna är mjuka.