Du behöver

  • 2 st ägg (gulor och vitor var för sig)
  • 1 msk råsocker strö-
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 4 msk kesella ostmassa
  • 2 msk maizena

Till formarna:

1 msk matfett kylskåpskallt
1 msk råsocker strö-

Till servering:

1 st äpple i klyftor
kanel malen

Ugn: 175°

Gör så här

1
Smörj de ugnsfasta formarna och pudra med råsockret. Skär äpplet i klyftor och låt koka i lättsockrat vatten i 5 minuter.

2
Vispa upp gulorna med sockret och tillsätt maizena, citronrasp och och kesella.

3
Vispa vitorna till ett fast skum och blanda med det övriga. Dela upp smeten i formarna och grädda dem på mittfalsen i 20 minuter.

4
Låt svalna ca 15 minuter innan du stjälper upp pastejerna och garnerar med äppelklyftor. Pudra på med kanel och servera.