Du behöver

  • 2 st äpple små
  • 50 g valnötter
  • 4 msk råsocker
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering:

florsocker

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala, kärna ur och tärna äpplena. Blanda med grovt hackade valnötter och råsocker.

2
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smält smör och yoghurt. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker.

3
Rör i äpplena och vänd ner blandningen i äggsmeten. Fördela i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.

4
Sikta florsocker över muffinsen före servering.