Du behöver

  • 600 g kyckling lårfilé av
  • 140 g bacon

Marinad:

1 msk olivolja
1 msk soja
2 tsk tacokrydda

Tzatsiki:

0.5 st gurka
1 tsk salt
2 dl turkisk yoghurt
1 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta riven
2 tsk mynta hackad
salt svartpeppar

Ugn: 225º grill eller utegrill

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dela lårfiléerna i tre delar och dela baconskivorna på mitten. Trä upp kyckling och rullat bacon på dubbla blötlagda träspett.

2
Blanda olja och soja och pensla spetten. Strö över tacokrydda. Lägg spetten på kanterna på en form och grilla, ca 8–10 minuter totalt. Vänd spetten under tiden. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.

3
Skölj och riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. Lägg den i en sil och strö över saltet. Låt gurka rinna av 10 minuter. Pressa ur saften innan gurkan läggs i en skål.

4
Tillsätt yoghurt, olivolja, vitlök, mynta eller citronmeliss. Rör om och smaka av med salt och svartpeppar. Servera spetten med blandad sallad, bröd och tzatsiki.