Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 125 g smör
  • 25 g jäst
  • 1 msk Ljummet vatten
  • 3 st ägg

Pensling:

1 st äggula

Ugn: 225°

Gör så här

1
Lägg vetemjöl, socker, salt och smör i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa.

2
Smula jästen i en liten skål och rör ut med vattnet. Vispa sedan samman med äggen. Häll blandningen i den smuliga mjölmassan och arbeta snabbt ihop till en deg.

3
Lägg degen på mjölat bakbord och forma till en längd. Dela längden i 16 bitar. Rulla till 14 bullar och lägg i smorda mazarinformar av aluminium.

4
Dela de två resterande degbitarna i 14 bitar och rulla till små kulor som sätts på toppen av de stora bullarna. Låt jäsa under bakduk, ca 1 timme. Pensla med uppvispad äggula och grädda i nedre delen av ugnen, ca 12 minuter. Låt svalna på galler.