Du behöver
- 5 dl vetemjöl
- 1 msk strösocker
- 0.5 tsk salt
- 125 g smör
- 25 g jäst
- 1 msk Ljummet vatten
- 3 st ägg
Pensling:
1 st äggula
Ugn: 225°
Gör så här
1
Lägg vetemjöl, socker, salt och smör i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa.
2
Smula jästen i en liten skål och rör ut med vattnet. Vispa sedan samman med äggen. Häll blandningen i den smuliga mjölmassan och arbeta snabbt ihop till en deg.
3
Lägg degen på mjölat bakbord och forma till en längd. Dela längden i 16 bitar. Rulla till 14 bullar och lägg i smorda mazarinformar av aluminium.
4
Dela de två resterande degbitarna i 14 bitar och rulla till små kulor som sätts på toppen av de stora bullarna. Låt jäsa under bakduk, ca 1 timme. Pensla med uppvispad äggula och grädda i nedre delen av ugnen, ca 12 minuter. Låt svalna på galler.