Du behöver

  • 1 st lök liten gul
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 300 g champinjoner färska
  • 75 g ruccola
  • 8 st ägg
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar
  • 9 skiva parmaskinka

Ugn: 150°

Det här behövs:

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka och glansiga i lite matfett utan att de får färg.

2
Ansa svampen och grovhacka den. Lägg ner den i stekjärnet och låt allt fräsa ytterligare några minuter tills svampens vätska har kokat in.

3
Ansa ruccolasallaten och lägg ner den i stekpannan och låt allt fräsa någon minut. Ta upp allt och diska ur stekpannan.

4
Vispa hastigt ihop ägg, grädde, salt och peppar. Hetta upp lite nytt matfett i stekpannan och lägg tillbaka svampröran. Häll över äggsmeten och stek frittatan på medelvärme 8–10 minuter tills äggstanningen har stelnat. Stick i frittatan så att smeten rinner ner.

5
Ställ stekpannan mitt i ugnen och stek frittatan klar ca 10 minuter. Gör små rosor av skinkan och garnera med dem.


Kommentar:
Champinjonerna kan bytas ut mot annan färsk svamp.
Använd en stek-panna i gjutjärn utan plast-, gummi- eller trähandtag.