Du behöver
- 1 st lök liten gul
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 300 g champinjoner färska
- 75 g ruccola
- 8 st ägg
- 1 dl grädde
- salt och peppar
- 9 skiva parmaskinka
Ugn: 150°
Det här behövs:
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka och glansiga i lite matfett utan att de får färg.
2
Ansa svampen och grovhacka den. Lägg ner den i stekjärnet och låt allt fräsa ytterligare några minuter tills svampens vätska har kokat in.
3
Ansa ruccolasallaten och lägg ner den i stekpannan och låt allt fräsa någon minut. Ta upp allt och diska ur stekpannan.
4
Vispa hastigt ihop ägg, grädde, salt och peppar. Hetta upp lite nytt matfett i stekpannan och lägg tillbaka svampröran. Häll över äggsmeten och stek frittatan på medelvärme 8–10 minuter tills äggstanningen har stelnat. Stick i frittatan så att smeten rinner ner.
5
Ställ stekpannan mitt i ugnen och stek frittatan klar ca 10 minuter. Gör små rosor av skinkan och garnera med dem.
Champinjonerna kan bytas ut mot annan färsk svamp.
Använd en stek-panna i gjutjärn utan plast-, gummi- eller trähandtag.