Du behöver
- 500 g plommon
- 2 msk smör eller margarin
- 2 msk strösocker
- 1 tsk kanel
- 0.5 dl mandel skalad, skållad
- 0.5 dl vetemjöl
- 0.75 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker äkta
- 2.5 dl vispgrädde
- 2 st ägg
- 2 st äggulor
- 0.5 dl mandelspån
Ugn: 200°
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Dela och kärna ur plommonen. Stek dem i smör, socker och kanel.
2
Mal mandeln och blanda med mjöl, socker och vaniljsocker. Rör i grädden.
3
Tillsätt ägg och äggulor, och vispa smeten slät. Häll smeten i en smord form och lägg i plommonen.
4
Strö över mandelspån och grädda i 35–40 minuter. Servera ljummen med grädde eller glass.