Du behöver

  • 10 cm purjolök
  • 75 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 200 g vit fiskfilé t ex spättfilé
  • 1 tsk pressad citron
  • 2 msk vatten
  • 2 msk hackad dill
  • salt och peppar
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl riven ost

Ugn: 200°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Strimla purjolöken fint. Skiva svampen och fräs den med purjolök i smör&rapsolja.

2
Lägg fräset i en form. Lägg fisken ovanpå och droppa över citronsaft. Häll vattnet i formen.

3
Strö över dill och krydda med salt och peppar. Blanda crème fraiche och ost, och klicka ovanpå.

4
Baka i ugn ca 15 minuter, beroende på fiskens tjocklek. Servera med potatis och ärter.