Du behöver
- 50 g hasselnötter
- 0.5 dl solroskärnor
- 1 dl strösocker
- 100 g smör
- 2 msk mynta och citronmeliss
- 2 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Ugn: 200°
Gör så här
1
Häll hasselnötter, solroskärnor och strösocker i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa.
2
Skär smöret i bitar och lägg ner i skålen tillsammans med mynta, citronmeliss, ägg och vetemjöl blandat med bakpulver. Kör tills en degboll bildats.
3
Forma degen till tre smala längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.
4
Skär längderna i sneda 2 cm breda bitar. Lägg dem med snittytorna upp på plåten och rosta dem ca 4 minuter per sida. Låt skorporna svalna på bakgaller. Förvara dem i glasburk eller kakburk med lock.