Du behöver

  • 1.5 dl matkorn Kungsörnen
  • 2.5 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 tsk färsk basilika hackad
  • 1 st purjolök skivad
  • 3 dl grillad kyckling utan skinn i bitar
  • 25 g sockerärter strimlade
  • 0.25 st krispissallad
  • 25 g mâchesallad
  • 6 st rädisor delade
  • 6 st plommontomater delade

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka upp matkorn, vatten och salt i en kastrull. Låt sjuda utan lock i ca 12 minuter. Blanda med vinäger, olivolja och basilika.

2
Blanda purjolök, kyckling, sockerärter och de båda sallatssorterna, och fördela på tallrikarna. Tillsätt marinerade matkorn och dekorera med rädisor och tomater.