Du behöver
- 2.5 dl mjölk
- 2.5 msk idealmjöl
- 1 tsk kycklingfond konc
- 0.5 st vitkål huvud färsk
- salt vitpeppar
- 1 msk persilja
- 6 st kassler i tunna skivor
- 1 tsk matfett
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Koka upp mjölk, mjöl och fond i en kastrull under ständig omrörning. Låt stuvningen sjuda 3 minuter.
2
Klyfta vitkålen i sex tunna klyftor. Lägg den på en tallrik och tillsätt 2 msk vatten och 1 krm salt och peppar. Koka under lock i mikron, ca 2 minuter på full effekt.
3
Lägg upp vitkålen direkt på tallrikar och skeda över stuvningen. Strö över persilja.
4
Stek kasslerskivorna snabbt i en stekpanna med lite matfett. Kasslern behöver bara värmas på båda sidor. Servera med kokt potatis.