Du behöver

  • 2.5 dl mjölk
  • 2.5 msk idealmjöl
  • 1 tsk kycklingfond konc
  • 0.5 st vitkål huvud färsk
  • salt vitpeppar
  • 1 msk persilja
  • 6 st kassler i tunna skivor
  • 1 tsk matfett

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka upp mjölk, mjöl och fond i en kastrull under ständig omrörning. Låt stuvningen sjuda 3 minuter.

2
Klyfta vitkålen i sex tunna klyftor. Lägg den på en tallrik och tillsätt 2 msk vatten och 1 krm salt och peppar. Koka under lock i mikron, ca 2 minuter på full effekt.

3
Lägg upp vitkålen direkt på tallrikar och skeda över stuvningen. Strö över persilja.

4
Stek kasslerskivorna snabbt i en stekpanna med lite matfett. Kasslern behöver bara värmas på båda sidor. Servera med kokt potatis.