Du behöver
- 225 g hallon
- 225 g blåbär
- 3 dl vatten
- 5.5 dl strösocker
- 1 msk citronmeliss
- 1 msk kanelbasilika
- 2 msk potatismjöl
- 0.5 dl kallt vatten
Det här behövs till 4–6 port:
Gör så här
1
Lägg hallon och blåbär i en kastrull med vatten och socker. Koka upp under omrörning tills bären är mjuka, ca 5 minuter. Smaka av sötman i krämen.
2
Hacka citronmeliss och kanelbasilika, och rör ner i krämen. Rör ut potatismjölet i vattnet. Häll ner redningen i krämen och rör om.
3
Koka upp krämen under omrörning. Ta kastrullen från värmen när första bubblan syns. Häll upp i en förvärmd glasskål och strö över lite strösocker. Servera med gräddmjölk och nötbiscotti.
Det går också bra att göra krämen på frysta bär. Sockret ovanpå krämen gör att den inte får en skinnig yta.