Du behöver

  • 225 g hallon
  • 225 g blåbär
  • 3 dl vatten
  • 5.5 dl strösocker
  • 1 msk citronmeliss
  • 1 msk kanelbasilika
  • 2 msk potatismjöl
  • 0.5 dl kallt vatten

Det här behövs till 4–6 port:

Gör så här

1
Lägg hallon och blåbär i en kastrull med vatten och socker. Koka upp under omrörning tills bären är mjuka, ca 5 minuter. Smaka av sötman i krämen.

2
Hacka citronmeliss och kanelbasilika, och rör ner i krämen. Rör ut potatismjölet i vattnet. Häll ner redningen i krämen och rör om.

3
Koka upp krämen under omrörning. Ta kastrullen från värmen när första bubblan syns. Häll upp i en förvärmd glasskål och strö över lite strösocker. Servera med gräddmjölk och nötbiscotti.


Kommentar:
Det går också bra att göra krämen på frysta bär. Sockret ovanpå krämen gör att den inte får en skinnig yta.