Du behöver
- 200 g oxfärs
- 1 msk hackad lök
- 1 msk ajvar relish mild
- 2 msk hackad persilja
- 1 st äggula
- salt och peppar
- 1 msk smör
- 250 g vitkål
- 1 st morot
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1 tsk fransk senap
- salt och peppar
Ugn: 225°
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Blanda ihop färsen med lök, ajvar relish, persilja, äggula, salt och peppar.
2
Forma till biffar och trä på spett. Grilla eller stek i stekpanna ca 5 minuter per sida.
3
Strimla vitkålen fint. Koka upp vatten och häll över kålen. Spola den med kallt vatten och krama ur vattnet.
4
Skala och riv moroten fint och blanda med kålen. Rör ihop crème fraiche och senap, och blanda med kålen. Krydda med salt och peppar, och servera till spetten.
Servera ajvar relish blandad med lite crème fraiche som grillsås.