Du behöver

  • 200 g oxfärs
  • 1 msk hackad lök
  • 1 msk ajvar relish mild
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 st äggula
  • salt och peppar
  • 1 msk smör
  • 250 g vitkål
  • 1 st morot
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk fransk senap
  • salt och peppar

Ugn: 225°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Blanda ihop färsen med lök, ajvar relish, persilja, äggula, salt och peppar.

2
Forma till biffar och trä på spett. Grilla eller stek i stekpanna ca 5 minuter per sida.

3
Strimla vitkålen fint. Koka upp vatten och häll över kålen. Spola den med kallt vatten och krama ur vattnet.

4
Skala och riv moroten fint och blanda med kålen. Rör ihop crème fraiche och senap, och blanda med kålen. Krydda med salt och peppar, och servera till spetten.


Kommentar:
Servera ajvar relish blandad med lite crème fraiche som grillsås.