Du behöver

  • 400 g mandelmassa
  • 4 st ägg
  • 4 msk kakao

Mousse:

5 st gelatinblad
250 g hallon
2 st ägg
1 dl strösocker
250 g kesella 10%
1 dl vispgrädde
1 msk pressad citron

Garnering:

125 g hallon

Ugn: 175°

Det här behövs till 10 bitar:

Gör så här

1
Riv mandelmassan grovt. Tillsätt äggen och rör ihop till en smet. Sikta i kakao.

2
Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 20 minuter. Låt kallna.

3
Låt gelatinbladen ligga i vatten i 5 minuter och mosa hallonen. Dela äggen och vispa gulorna pösiga med socker.

4
Tillsätt Kesella och vispad grädde. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme tillsammans med citronsaften.

5
Rör ner i smeten tillsammans med hallonen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner.

6
Häll smeten i formen och låt stå kallt i 4 timmar. Garnera med hallon.