Du behöver
- 400 g mandelmassa
- 4 st ägg
- 4 msk kakao
Mousse:
5 st gelatinblad
250 g hallon
2 st ägg
1 dl strösocker
250 g kesella 10%
1 dl vispgrädde
1 msk pressad citron
Garnering:
125 g hallon
Ugn: 175°
Det här behövs till 10 bitar:
Gör så här
1
Riv mandelmassan grovt. Tillsätt äggen och rör ihop till en smet. Sikta i kakao.
2
Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 20 minuter. Låt kallna.
3
Låt gelatinbladen ligga i vatten i 5 minuter och mosa hallonen. Dela äggen och vispa gulorna pösiga med socker.
4
Tillsätt Kesella och vispad grädde. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme tillsammans med citronsaften.
5
Rör ner i smeten tillsammans med hallonen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner.
6
Häll smeten i formen och låt stå kallt i 4 timmar. Garnera med hallon.