Du behöver

  • 2.5 dl havregryn
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 0.25 tsk bakpulver
  • 2 msk råsocker eller sötningsmedel
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 msk mjölk eller vatten

Garnering:

3 st gelatinblad blad
1.5 st physalis (kapkrusbär)
1.5 dl äppeldryck (utspädd äppeljuice)
1.25 dl grädde vispbar

Ugn: 200°

Det här behövs:

Gör så här

1
Blanda de torra ingredienserna och skär det kylskåpskalla fettet i bitar. Finfördela till en grynig massa och tillsätt vätskan.

2
Låt degen vila medan ugnen blir varm och kavla sedan ut till en avlång platta, ca 10×20 cm. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

3
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Skär kapkrusbären i halvor.

4
Smält gelatinet och blanda med den kalla äppeldrickan. Låt det börja tjockna innan du skedar bären på den mjuka havrebottnen. Ställ in i kyl för att tjockna ytterligare.

5
Vispa grädden och spritsa ut den runt kanten. Tårtan kan göras en dag i förväg, men bör inte frysas.