Du behöver
- 2.5 dl havregryn
- 0.5 dl vetemjöl
- 0.25 tsk bakpulver
- 2 msk råsocker eller sötningsmedel
- 50 g smör eller margarin
- 2 msk mjölk eller vatten
Garnering:
3 st gelatinblad blad
1.5 st physalis (kapkrusbär)
1.5 dl äppeldryck (utspädd äppeljuice)
1.25 dl grädde vispbar
Ugn: 200°
Det här behövs:
Gör så här
1
Blanda de torra ingredienserna och skär det kylskåpskalla fettet i bitar. Finfördela till en grynig massa och tillsätt vätskan.
2
Låt degen vila medan ugnen blir varm och kavla sedan ut till en avlång platta, ca 10×20 cm. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
3
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Skär kapkrusbären i halvor.
4
Smält gelatinet och blanda med den kalla äppeldrickan. Låt det börja tjockna innan du skedar bären på den mjuka havrebottnen. Ställ in i kyl för att tjockna ytterligare.
5
Vispa grädden och spritsa ut den runt kanten. Tårtan kan göras en dag i förväg, men bör inte frysas.