Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 75 g smör eller margarin
  • 0.75 dl kesella

Fyllning:

2 st vitlöksklyftor
100 g marinerade soltorkade tomater
125 g rucola
2 st tomater
150 g fetaost
3 st ägg
3 dl mjölk
salt och peppar

Garnering:

svarta oliver

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 5–6 port:

Gör så här

1
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta raskt ihop till en deg.

2
Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter Nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen kallt ca 30 minuter. Klä överkanten runtom med aluminiumfolie.

3
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 minuter. Ta bort folien.

4
Skala och skiva vitlöken. Grovhacka soltorkade tomater och rucola. Fräs vitlöken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt soltorkade tomater och rucolasallad. Låt det fräsa med några minuter med några msk olja från tomaterna.

5
Skiva färska tomater och täck bottnen med dem. Lägg rucolafräset över. Smula fetaosten över det hela.

6
Vispa samman äggen med mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll det över det hela och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.

7
Fördela oliver över den nygräddade pajen.