Du behöver

  • 3 dl mjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 st äggula

Fyllning:

2 dl mjölk
2 st äggulor
1 msk strösocker
1 msk maizenastärkelse
1 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
75 g mandelmassa riven
hallon ca 250 g och blåbär
mandelspån

Ugn: 200°

Det här behövs till ca 8 port:

Gör så här

1
Blanda samman mjöl och socker. Finfördela matfettet i det till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta raskt ihop till en deg. Låt den stå kallt att vila ca 30 minuter.

2
Kavla ut degen till en rundel, ca 25 cm i diameter. Lägg den på en bakpappersklädd plåt och nagga den. Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter eller tills den har fått lite färg. Låt kakan kallna.

3
Vispa samman mjölk, äggulor, socker och maizena i en kastrull. (använd ingen aluminiumkastrull för då kan krämen missfärgas). Sjud krämen under fortsatt vispning tills den tjocknar. Låt krämen kallna.

4
Vispa grädden hårt och rör ner den i krämen tillsammans med vaniljsocker och riven mandelmassa.

5
Lägg kakbottnen på ett serveringsfat och fördela krämen över. Strö över bär och mandelspån.