Du behöver

  • 125 g äggnudlar fullkorn
  • 2 st lax ca 250 g
  • 1 msk apelsin pressad saft
  • 1 msk rapsolja
  • salt vitpeppar
  • 1 msk sesamfrö
  • 1 st röd lök i tunna klyftor
  • 100 g grön sparris i bitar
  • 50 g sockerärtor strimlade på längden
  • 1 msk matfett

Servera med:

sweet chilisås
blandad sallad
miniplommontomater

Ugn: 175°

Gör så här

1
Lägg nudlarna i ljummet vatten i en skål. Låt dem ligga tills de är mjuka, ca 10 minuter.

2
Lägg laxen i en ugnssäker form. Blanda apelsinsaft och olja. Pensla fisken med blandningen. Salta och peppra. Strö över sesamfrö. Tillaga laxen i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter.

3
Woka röd lök, sparris och sockerärtor i olja i några minuter i en stekpanna. Salta och peppra lätt. Blanda ner avrunna nudlar och woka dem varma. Servera med laxen ovanpå. Det är gott med sweet chilisås och tomater till.