Du behöver
- 125 g äggnudlar fullkorn
- 2 st lax ca 250 g
- 1 msk apelsin pressad saft
- 1 msk rapsolja
- salt vitpeppar
- 1 msk sesamfrö
- 1 st röd lök i tunna klyftor
- 100 g grön sparris i bitar
- 50 g sockerärtor strimlade på längden
- 1 msk matfett
Servera med:
sweet chilisås
blandad sallad
miniplommontomater
Ugn: 175°
Gör så här
1
Lägg nudlarna i ljummet vatten i en skål. Låt dem ligga tills de är mjuka, ca 10 minuter.
2
Lägg laxen i en ugnssäker form. Blanda apelsinsaft och olja. Pensla fisken med blandningen. Salta och peppra. Strö över sesamfrö. Tillaga laxen i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter.
3
Woka röd lök, sparris och sockerärtor i olja i några minuter i en stekpanna. Salta och peppra lätt. Blanda ner avrunna nudlar och woka dem varma. Servera med laxen ovanpå. Det är gott med sweet chilisås och tomater till.