Du behöver

Biffar:

200 g nötfärs
0.5 dl havregryn
2 tsk potatismjöl
0.5 dl mjölk
2 tsk kalvfond konc
0.5 st ägg
0.25 st gul lök hackad
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
matfett

Ris:

1.5 dl fullkornsris
3 dl vatten
2 tsk kycklingfond konc
1 krm salt
0.25 st röd paprika tärnad
0.25 st paprika tärnad
1 msk persilja hackad

Sås:

1 dl minifraiche
2 tsk persilja hackad
salt svartpeppar

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen i vatten med kycklingfond och salt.

2
Blanda riset med paprika och persilja. Blanda minifraiche med persilja och smaka av med salt och peppar.

3
Blanda samman havregryn, potatismjöl, mjölk och kalvfond i en bunke. Låt stå och svälla, 5 minuter.

4
Tillsätt lök, nötfärs, salt och peppar och arbeta samman till en smidig färs. Forma till biffar med vattensköljda händer och lägg på ett smörpapper.

5
Stek biffarna i matfett i en stekpanna på medelvärme, ca 3 minuter per sida. Servera med paprikaris, sås och blandad sallad.