Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer

Marinad:

1 st vitlöksklyfta pressad
2 msk pressad limesaft
0.5 dl olivolja
salt och peppar

Ceasarsallad:

1 st isbergssallad
1 st romansallad liten
1 st ägg
3 st sardellfiléer
1 st vitlöksklyfta
2 msk pressad citronsaft
1 tsk senapspulver Colmans
1 dl matolja
0.5 dl parmesanost färskriven
salt och peppar
brödkrutonger

Gör så här

1
Dela kycklingfiléerna på längden och trä upp en bit på blötlagda träspett.

2
Vispa samman pressad vitlök, limesaft, olivolja, salt och peppar. Pensla kycklingspetten. Grilla spetten ca 10–12 minuter eller tills de är genomgrillade.

3
Skölj salladen och riv den i mindre bitar. Koka ägget 2 minuter. Finhacka sardeller och vitlök.

4
Rör samman sardeller, vitlök, citronsaft och senapspulver i en skål. Häll i det löskokta ägget och vispa ner oljan, lite i taget. Rör till sist ner parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.

5
Blanda salladssorterna med dressingen och fördela det på 4 tallrikar. Fördela krutonger ovanpå. Lägg 2 kycklingspett på varje tallrik. Strö ev över lite mer parmesanost.