Du behöver
- 600 g fläskfilé putsad
- 7 st marinerade soltorkade tomater
- 6 st vitlöksklyftor marinerade
- 1 msk timjan färsk hackad
- 0.5 dl grillolja
- salt och peppar
Grön potatisgratäng:
8 st potatis medelstora
2.5 dl mellangrädde
1 dl mjölk
1 tsk salt
300 g squash
1 tsk citronpeppar
1 dl riven ost
Ugn: 250°
Gör så här
1
Grovhacka vitlöksklyftor och tomater. Blanda dem med timjan.
2
Skär filén längs med långsidan, men skär inte igenom. Fördela fyllningen över filén. Vik ihop så att den ser hel ut och fäst med steknålar.
3
Krydda köttet med salt och peppar. Pensla med grillolja.
4
Grilla köttet runtom ca 20 minuter.
5
Grön potatisgratäng:
6
Skala potatisen och skiva dem. Lägg ner dem i en kastrull tillsammans med grädde, mjölk och salt. Låt potatisen koka mjuka, ca 15 minuter. Rör försiktigt under tiden.
7
Ansa under tiden squashen och skär den i stavar. Vänd ner dem i potatiskastrullen. Smaka av med salt och citronpeppar. Lägg över det i en smord eldfast form.
8
Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
9
Tag bort steknålarna och skär köttet i tjocka skivor och bjud gratängen till.
Tänk på att grilltiden blir längre om du lägger mycket kött på grillen.
Vänd inte köttet för ofta, det ska få en fin stekyta först.