Du behöver

  • 600 g fläskfilé putsad
  • 7 st marinerade soltorkade tomater
  • 6 st vitlöksklyftor marinerade
  • 1 msk timjan färsk hackad
  • 0.5 dl grillolja
  • salt och peppar

Grön potatisgratäng:

8 st potatis medelstora
2.5 dl mellangrädde
1 dl mjölk
1 tsk salt
300 g squash
1 tsk citronpeppar
1 dl riven ost

Ugn: 250°

Gör så här

1
Grovhacka vitlöksklyftor och tomater. Blanda dem med timjan.

2
Skär filén längs med långsidan, men skär inte igenom. Fördela fyllningen över filén. Vik ihop så att den ser hel ut och fäst med steknålar.

3
Krydda köttet med salt och peppar. Pensla med grillolja.

4
Grilla köttet runtom ca 20 minuter.

5
Grön potatisgratäng:

6
Skala potatisen och skiva dem. Lägg ner dem i en kastrull tillsammans med grädde, mjölk och salt. Låt potatisen koka mjuka, ca 15 minuter. Rör försiktigt under tiden.

7
Ansa under tiden squashen och skär den i stavar. Vänd ner dem i potatiskastrullen. Smaka av med salt och citronpeppar. Lägg över det i en smord eldfast form.

8
Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.

9
Tag bort steknålarna och skär köttet i tjocka skivor och bjud gratängen till.


Kommentar:
Tänk på att grilltiden blir längre om du lägger mycket kött på grillen.

Vänd inte köttet för ofta, det ska få en fin stekyta först.