Du behöver
- jordgubbar ca 1 kg
- 0.5 st ananas söt
- 0.5 st galiamelon
- 1 dl florsocker
- 0.5 dl mynta finhackad
- 0.5 dl limoncello citronlikör
Kräm:
500 g mascarpone
1 dl florsocker
50 g vit choklad riven
Dekoration:
citronmeliss eller mynta
Gör så här
1
Skölj och ansa jordgubbarna. Dela dem i fyra bitar. Dela ananasen och skär bort skalet och den hårda kärnan i mitten. Dela i bitar. Ta bort kärnorna i melonen och ta ut kulor av fruktköttet med ett kuljärn.
2
Blanda frukt och bär i en skål. Strö över florsocker, mynta och häll över likören. Blanda och låt stå i kylen till serveringen.
3
Lägg upp salladen i dessertglas. Blanda mascarpone med florsocker och riven vit choklad. Spritsa eller skeda en klick överst i glasen och dekorera med citronmeliss eller mynta.