Du behöver

  • jordgubbar ca 1 kg
  • 0.5 st ananas söt
  • 0.5 st galiamelon
  • 1 dl florsocker
  • 0.5 dl mynta finhackad
  • 0.5 dl limoncello citronlikör

Kräm:

500 g mascarpone
1 dl florsocker
50 g vit choklad riven

Dekoration:

citronmeliss eller mynta

Gör så här

1
Skölj och ansa jordgubbarna. Dela dem i fyra bitar. Dela ananasen och skär bort skalet och den hårda kärnan i mitten. Dela i bitar. Ta bort kärnorna i melonen och ta ut kulor av fruktköttet med ett kuljärn.

2
Blanda frukt och bär i en skål. Strö över florsocker, mynta och häll över likören. Blanda och låt stå i kylen till serveringen.

3
Lägg upp salladen i dessertglas. Blanda mascarpone med florsocker och riven vit choklad. Spritsa eller skeda en klick överst i glasen och dekorera med citronmeliss eller mynta.