Du behöver
- 4 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 2 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl mjölk
5 msk marsanpulver kallrört
7 dl vispgrädde
1.5 l jordgubbar
Ugn: 175°
Det här behövs till 8-10 bitar:
Gör så här
1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver, och vänd ner i smeten.
2
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 23 cm i diameter.
3
Grädda i 35 minuter och låt kallna. Dela kakan i tre bottnar. Vispa ihop mjölk och marsanpulver, och låt svälla ett par minuter.
4
Vispa grädden och rör ner ca 1 dl av den i vaniljkrämen. Bred det på den första bottnen och lägg på nästa botten.
5
Tvätta och rensa jordgubbarna. Skiva ca 1/2 l och fördela på bottnen. Lägg på den sista bottnen och bred grädde ovanpå tårtan.
6
Spritsa resten av grädden runt kanten och garnera med skivade jordgubbar.