Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning:

2 dl mjölk
5 msk marsanpulver kallrört
7 dl vispgrädde
1.5 l jordgubbar

Ugn: 175°

Det här behövs till 8-10 bitar:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver, och vänd ner i smeten.

2
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 23 cm i diameter.

3
Grädda i 35 minuter och låt kallna. Dela kakan i tre bottnar. Vispa ihop mjölk och marsanpulver, och låt svälla ett par minuter.

4
Vispa grädden och rör ner ca 1 dl av den i vaniljkrämen. Bred det på den första bottnen och lägg på nästa botten.

5
Tvätta och rensa jordgubbarna. Skiva ca 1/2 l och fördela på bottnen. Lägg på den sista bottnen och bred grädde ovanpå tårtan.

6
Spritsa resten av grädden runt kanten och garnera med skivade jordgubbar.