Du behöver

  • 1 st mango
  • 500 g jordgubbar
  • 200 g blandad grönsallat i bitar
  • 100 g fetaost
  • 0.5 dl solroskärnor rostade

Dressing:

1 st apelsin pressad saft
1 msk honung flytande
2 msk olivolja
salt svartpeppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dela mangon på båda sidor om den platta kärnan. Ruta fruktköttet med en kniv. Vräng skalet och skär loss fruktköttet. Skölj och ansa jordgubbarna. Skär dem i bitar.

2
Fördela sallaten på ett uppläggningsfat. Fördela mango och jordgubbar över sallaten. Skär fetaosten i bitar och toppa med den och rostade solroskärnor.

3
Blanda samman apelsinsaft, honung och olivolja till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Servera till salladen med bröd.