Du behöver
Deg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning:
2 st ägg
1.5 dl socker
3 msk smält smör
1 msk vetemjöl
4 dl rabarber i små bitar
Det här behövs 4-6 port:
Gör så här
1
Smula smöret i mjölet, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen.
2
Kavla eller kläm ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Spara ev. lite av degen till remsor. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
3
Lägg rabarbern i pajskalet. Vispa ägg och socker pösigt och blanda
sedan i smör och mjöl. Häll smeten över rabarbern. Lägg ev. remsor av degen som rutor. Grädda färdigt i ca 25 minuter. Gott med grädde eller vanijsås till.
sedan i smör och mjöl. Häll smeten över rabarbern. Lägg ev. remsor av degen som rutor. Grädda färdigt i ca 25 minuter. Gott med grädde eller vanijsås till.