Du behöver

  • 600 g ryggbiff i bit
  • salt svartpeppar
  • 1 msk smör

Lök:

2 st gula lökar skivade
1 dl vatten
2 msk smör
0.5 tsk strösocker
salt svartpeppar

Skysås:

3 dl kalvbuljong av fond
0.5 dl rött vin
2 tsk arrowrot
salt svartpeppar

Servera med:

färskpotatis och kokt broccoli

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Börja med att steka löken. Lägg den i stekpannan med vatten och låt det koka in under omrörning. Tillsätt sedan smöret och fräs löken tills den får fin färg. Tillsätt socker, salt och peppar. Ta upp löken och håll den varm. Rengör stekpannan.

2
Skär det rumstempererade köttet i 1 1/2 cm tjocka skivor. Salta och peppra köttet och stek det i en stekpanna med smör, ca 2–3 minuter per sida. Ta upp köttet och lägg på tallrik under folie.

3
Häll buljong och rött vin i stekpannan. Rör ut arrowrot i lite kallt vatten och red skyn. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera köttet med stekt lök, skysås, kokt potatis och broccoli.


Kommentar:
Fyll bara stekpannan till 2/3 med kött. Risken är annars att den kyls ner så att köttet inte får fin stekyta.