Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 175 g mandelmassa
  • 75 g smör
  • 1 st ägg litet

Vaniljkräm:

2 dl grädde
1 dl mjölk
3 st äggulor
3 msk majsstärkelse
1 st vaniljstång snittad
2 msk strösocker

Dekoration:

250 g jordgubbar skivade

Ugn: 225°

Gör så här

1
Mixa samman vetemjöl, mandelmassa, smör och ägg i matberedaren tills det bildas en boll.

2
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och rulla till en rulle. Dela den i 16 bitar, som rullas till bollar.

3
Lägg bollarna i mazarinformarna och tryck ut degen med fingrarna. Sätt formarna på en plåt i kylen, 30 minuter.

4
Ta fram och grädda formarna, ca 10 minuter i mitten av ugnen. Låt dem kallna på bakgaller.

5
Blanda grädde, mjölk, äggulor, majsstärkelse, snittad vaniljstång och strösocker i en rostfri kastrull. Sjud till en tjock kräm under omrörning. Låt kallna i kallt vattenbad.

6
Ta upp vaniljstången och lägg en klick vaniljkräm i varje tartelett strax före serveringen. Snitta sköljda jordgubbar och garnera bakverket.


Kommentar:
Mandelformarna kan göras i förväg och frysas eller förvaras i burk med lock.