Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 125 g vitlöksost
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • 8 st körsbärstomater

Ugn: 225°

Ugn: 200°

1.5 dl grädde
1/2-1 msk fransk senap
1 msk kinesisk soja
1 tsk dragon eller 1 msk färsk hackad
140 g bacon tärnad
salt och peppar

Bechamelsås:

2 msk smör eller margarin
2 msk mjöl
3.5 dl mjölk
salt och peppar
0.5 dl parmesanost nyriven

Ugn: 225

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär en ficka i varje filé och fyll med en klick vitlöksost och hackad persilja. Fäst med tandpetare.

2
Krydda med salt och peppar, och bryn i smör. Lägg över i en form.

3
Blanda grädde, fond, soja och resten av vitlöksosten i stekpannan och låt koka upp. Häll över kycklingen och baka i ugn i 15 minuter. Strö över tomater och baka i 5 minuter till.

4
Lägg över köttet i en form och stek det klart i 20 minuter i ugnen. Koka upp crème fraiche, vatten, fond och resten av fyllningen och servera det till. Servera också klyftpotatis och en tomat- och gurksallad med lime och olivolja som tillbehör.

5
Fyll cannellonirören med kycklingröran.

6
Skala och finhacka lök och vitlök till tomatsåsen. Fräs det tillsammans med bacon. Tillsätt tomatkrosset och låt den mesta vätskan koka in. Smaka av med salt, peppar och socker.

7
Fräs samman mjöl och matfett till bechamelsåsen. Späd med mjölken i omgångar. Låt såsen koka under fortsatt vispning ca 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

8
Varva tomatsås, bechamelsås och cannellonirör i en smord eldfast form. Avsluta med bechamelsås. Strö över riven parmesanost.

9
Täck med aluminiumfolie och grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare ca 5-10 minuter.