Du behöver

  • 225 g kalvlever 1 cm tjocka skivor
  • 1 dl vetemjöl eller idealmjöl
  • 0.25 tsk salt
  • 0.25 krm svartpeppar nymald
  • 1 krm mejram
  • 50 g bacon i bitar
  • 3 msk kapris

Grönsaksfräs:

1 st rödlök i tunna klyftor
75 g broccolibuketter
50 g sockerärtor delade på längden
1 st purjolök skivad
2 tsk rapsolja
salt svartpeppar

Rödvinssky:

0.5 dl rött vin
1 dl vatten
2 tsk kalvfond konc
1 tsk arrowrot
salt svartpeppar

Servera med:

potatis kokt

Gör så här

1
Skölj och torka av leverskivorna med hushållspapper. Lägg mjölet på en tallrik. Salta och krydda mjölet med svartpeppar och mejram, rör om.

2
Panera levern på båda sidor i mjölet. Låt den ligga på ett smörpapper och torka en stund. Fräs baconet i en het stekpanna, låt det rinna av på dubbelvikt hushållspapper.

3
Fräs lök, broccoli, sockerärtor och purjolök i en stekpanna med rapsolja ett par minuter. Salta och peppra.

4
Stek leverskivorna i en stekpanna med matfett, ca 2 minuter per sida. Ta upp skivorna och håll varmt.

5
Vispa ur stekpannan med vin, vatten, kalvfond och arrowrot utrörd i lite vatten. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera kalvlevern med bacon, kapris, rödvinssky, grönsaksfräs och kokt potatis.