Du behöver

  • 2 st majskycklingbröst
  • salt svartpeppar
  • 2 tsk timjan
  • 2 msk smör

Sky:

3 dl vatten kokande
steksky från formen
1 msk kycklingfond konc
2 msk färsk timjan hackad
2 tsk arrowrot
salt svartpeppar

Potatis:

800 g potatis amadine- eller sparrispotatis
2 msk smör
flingsalt

Servera med:

sockerärtor kokta

Ugn: 150° och 225°

Gör så här

1
Torka av kycklingen med hushållspapper. Salta och krydda med svartpeppar och timjan.

2
Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör några minuter. Lägg över i en ugnssäker form. Stek i nedre delen av ugnen tills köttets innertemperatur är 70°. Låt köttet vila medan potatisen rostas i ugnen.

3
Skölj och borsta potatisen. Dela på längden och lägg i en liten långpanna med bakplåtspapper. Pensla snittytorna med smör & rapsolja och strö över salt. Stek i mitten av ugnen vid 225°, 15–20 minuter. Känn efter med en sticka att de är mjuka.

4
Häll kokande vatten i formen och rör runt. Sila skyn från formen ner i en kastrull. Tillsätt kycklingfond, timjan och arrrowrot utrört i lite vatten. Koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

5
Skär upp köttet i skivor. Servera med kokta sockerärtor och skysås.