Du behöver

  • 9 skiva pumpernickel
  • 1 st gelatinblad
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 0.75 st kräftstjärtar ask i lake
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 0.5 dl dill finhackad
  • 1 tsk dillfrö stötta
  • salt

Garnering:

laxrom dill

Gör så här

1
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten ca 5–6 minuter. Krama ur vätskan och smält det på låg värme tillsammans med citronsaft.

2
Hacka dillen. Låt kräftstjärtarna rinna av väl och skär dem i mindre bitar. Rör ner det i crème fraiche tillsammans med stötta dillfrön. Rör ner det smälta gelatinet och rör om väl. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt några timmar.

3
Skeda upp blandningen på pumpernickel och garnera med laxrom och dill.