Du behöver

  • 500 g kycklingfilé

Marinad:

2 msk matolja
0.5 st citron rivet skal och pressad saft
2 tsk soja
2 tsk kycklingfond koncentrerad
1 msk flytande honung
1 tsk malen ingefära
1 st vitlöksklyfta pressad

Potatissallad:

1 kg potatis
1.5 dl crème fraîche
1.5 dl grädde
0.5 dl vatten
1 msk vetemjöl
1 tsk basilika
salt och peppar
0.5 st purjolök
1 st röd paprika

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm stora bitar. Vispa samman ingredienserna till marinaden.

2
Lägg kycklingköttet i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och skaka om. Knyt samman påsen och låt den ligga kallt ca 4 timmar. Vänd påsen några gånger under tiden.

3
Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt potatisen ånga av.

4
Vispa samman crème fraiche med grädde, vatten och mjöl i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Låt såsen koka ca 3 minuter. Smaka av med basilika, salt och peppar.

5
Smörj 4 stora aluminiumfolieark med lite matfett. Skiva potatisen och fördela i mitten av foliearken. Häll över såsen. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Fördela det över potatisen. Stäng foliepaketen ordentligt.

6
Trä upp kycklingen på blötlagda grillspett och lägg dem på grillen. Lägg foliepaketen runt om. Grilla spett och foliepaket 8–10 minuter eller tills kycklingen är genomgrillad. Vänd på spetten så att de blir jämnt grillade.


Kommentar:
Det går bra att grilla kalkonfilé på samma sätt.
Låt träspetten ligga i blöt ca 30 minuter innan köttet träs upp på dem.