Du behöver

  • 1 kg räkor med skal
  • 1 st morot
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st burk böngroddar ca 280 g
  • 0.5 msk grillkrydda orientalisk
  • 2 msk smör
  • 3 msk vin torrt vitt

Wasabiyoghurt:

2 dl matlagningsyoghurt
1/2-1 msk wasabipasta
1 msk ingefära färsk riven

Gör så här

1
Börja med såsen. Blanda samman ingredienserna till såsen och låt den stå kallt tills den ska serveras.

2
Skala räkor och morot. Ansa purjolöken. Strimla morot och purjolök fint. Låt böngroddarna rinna av väl.

3
Blanda samman räkor, morot, purjolök, böngroddar och orientalisk grillkrydda. Smörj 4 stora aluminiumfolieark med rikligt med smör. Fördela räk- och grönsaksröran på dem.

4
Droppa över vinet och tillslut förpackningarna väl. Lägg paketen på grillen och grilla dem 5–6 minuter.

5
Öppna paketen, njut av doften och bjud wasabiyoghurt och nykokt ris till.