Du behöver

  • 200 g digestivekex ekologiska
  • 50 g mörk choklad 70%
  • 75 g smör

Fyllning:

300 g philadelphiaost
2 dl crème fraîche
2 msk majsstärkelse
1 dl strösocker
250 g hallon
1 st lime rivet skal
1 tsk vaniljsocker

Topping:

3 st gelatinblad
2.5 dl crème fraîche
0.5 dl strösocker
2 msk lime pressad saft

Dekoration:

0.5 dl färska hallon
mynta

Ugn: 150º

Det här behövs till 10-12 bitar:

Gör så här

1
Mixa kex och choklad i matberedaren med kniven monterad, till en smulig massa. Smält smöret och blanda det med kex- och chokladsmulorna.

2
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Klipp bort överflödigt papper. Tryck ut smulorna i bakformen. Förgrädda i ugnen, ca 10 minuter.

3
Blanda samman philadelphiaost, crème fraiche, majsstärkelse, socker, hallon, limeskal och vaniljsocker i skålen till matberedaren med kniven monterad. Mixa samman och häll sedan fyllningen i formen. Grädda på näst nedersta falsen, ca 40 minuter, tills fyllningen stannat. Låt kakan kallna och ställ sedan in den i kylen.

4
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter. Blanda crème fraiche och socker i en kastrull och värm på svag värme. Lägg ner de urkramade gelatinbladen och låt dem smälta under omrörning.

5
Smaksätt med limesaften. Låt blandningen svalna i kallt vattenbad. Häll den över fyllningen på den kalla cheescaken. Ställ tillbaka i kylen. Dekorera med hallon och mynta strax före serveringen.


Kommentar:
Rulla limen hårt mot köksbänken, så blir det lättare att pressa ut saften.