Du behöver
- 600 g lax varmrökt
- 0.5 st gurka
- 800 g potatis gärna färskpotatis
- 2 msk smör eller margarin
- salt peppar
- 1 tsk strösocker
- 3 msk hackad dill
Sås:
70 g babyspenat
3 dl crème fraîche
1 dl basilika löst packad
0.5 dl persilja
1 dl majonnäs lätt
1 msk dijonsenap
Ugn: 175°
Gör så här
1
Lägg in laxen i folie och värm i ugn ca 30 minuter. Öppna och känn efter att den är klar. Dela gurkan på längden, gröp ur kärnorna och skiva den.
2
Dela potatisen. Stek potatisen i smör tills den är varm. Vänd i gurka och krydda med salt, peppar och socker. Vänd ner dillen.
3
Häll kokande vatten över spenaten och spola den kall. Krama ur vätskan och mixa med crème fraiche, basilika och persilja.
4
Rör i majonnäs och senap, och smaka av med salt och peppar. Servera till potatisen och laxen. Gott med kokta sockerärter till.