Du behöver

  • 600 g lax varmrökt
  • 0.5 st gurka
  • 800 g potatis gärna färskpotatis
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt peppar
  • 1 tsk strösocker
  • 3 msk hackad dill

Sås:

70 g babyspenat
3 dl crème fraîche
1 dl basilika löst packad
0.5 dl persilja
1 dl majonnäs lätt
1 msk dijonsenap

Ugn: 175°

Gör så här

1
Lägg in laxen i folie och värm i ugn ca 30 minuter. Öppna och känn efter att den är klar. Dela gurkan på längden, gröp ur kärnorna och skiva den.

2
Dela potatisen. Stek potatisen i smör tills den är varm. Vänd i gurka och krydda med salt, peppar och socker. Vänd ner dillen.

3
Häll kokande vatten över spenaten och spola den kall. Krama ur vätskan och mixa med crème fraiche, basilika och persilja.

4
Rör i majonnäs och senap, och smaka av med salt och peppar. Servera till potatisen och laxen. Gott med kokta sockerärter till.